onsdag 4 juni 2014

BBQ - glaze och Redrub

Dessa två smarriga recept har jag snott ifrån Linas inspirations häfte som vi fick förra veckan. 

BBQ - glaze

Denna glaze passar till det mesta. Pensla på nötkött,fläskkött, kyckling eller fisk. Den är väldigt god att bara servera till maten som en sås.

Till 4-6 port:

1 st gul lök
5 st vitlöksklyftor
1 st torkad anchochili
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1 dl ketchup
1 dl muscovadosocker
1 msk olivolja

Börja med att skära löken och vitlöken i bitar och fräs i olja. Smula ner chilin och krydda med chiliflakes och spiskummin. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka i 10-15 min. Tillsätt 1 msk olivolja och mixa slät med mixer. Vill du ha en slät sås, sila genom en finmaskig sil.

Redrub

Denna rubben passar bra till kyckling. Gnid in innan grillning. Grilla sedan på indirekt värme, eftersom rubben innehåller socker som annars blir lätt bränt. Blanda alla ingredienserna i en skål och gnid in kycklingen eller vad ni nu vill gnida den med.

Till 4-6 port:

2 msk paprikapulver
2 msk socker
2 tsk salt
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
2 krm mald ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar