måndag 2 juni 2014

Mandelmjölk och Chiapudding







Enkelt recept på chiapudding 1 port:

1 dl mandelmjölk
1/2 msk baobab, acai, nypon el goojibärpulver (ta endast en av pulvrena eller hoppa över om du vill)
1,5 msk chiafrön
1 msk kokosflingor
Hallon efter smak

Blanda allt väl och häll i formar, låt stå i kylen i ca 1 timme. Eller över natten toppa med färsk frukt tex hallon och mango.

Gör enkelt din egen mandelmjölk på ekologiskt mandelmjöl. Slipp tillsatser och allt socker.

Ingredienser till 1 liter Mandelmjölk:

125 g eko mandelmjöl
1 liter vatten
1 krm vaniljpulver
1 tsk agavesirap (valfritt)

Blanda mandelmjöl, vaniljpulver, agavesirap och hälften av vattnet i en bunke.
Låt stå och svälla i ca 40 min. Häll över blandningen i en mixer och mixa slät sedan tillsätt resten av vattnet. Häll blandningen i en nötpåse eller nylonstrumpa, pressa ur mjölken och häll upp på flaska.
Mjölken håller i 5 dagar i kylen, god till smoothies och chiapudding. Massan som blir över när du kramat ur mjölken kan du använda till bakning eller till att göra rawfoodbollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar