- 600 g fiskfilé t ex lax och gös
- 1/2 dl färskpressad limejuice
- 1/2 tsk salt
- 2 stora gula lökar
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
- 2 msk olivolja
- 1 paket krossade tomater 500 g
- 2 msk konc fiskfond
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1/2 dl finhackad koriander
- 1 burk kokosmjölk 400 g
- 2 dl vatten
- 150 g skalade räkor
- 4 salladslökar
Close
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
- Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
- Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
- Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
- Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar.
- Servera grytan med kokt ris och het chilisås.
För alla
Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fiskfond.
Bild lånad från Buffé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar