måndag 1 december 2014

Räk- och fiskgryta

  • 600 g fiskfilé t ex lax och gös
  • 1/2 dl färskpressad limejuice 
  • 1/2 tsk salt 
  • 2 stora gula lökar 
  • 1 stor vitlöksklyfta 
  • 2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
  • 2 msk olivolja 
  • 1 paket krossade tomater 500 g
  • 2 msk konc fiskfond 
  • 1/2 dl finhackad persilja 
  • 1/2 dl finhackad koriander 
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 2 dl vatten 
  • 150 g skalade räkor 
  • 4 salladslökar 

Så här gör du

  1. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
  5. Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar. 
  6. Servera grytan med kokt ris och het chilisås.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fiskfond.


Bild lånad från Buffé













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar