torsdag 22 januari 2015

Cocosa Müsliblandning

INGREDIENSER:

12 dl havregryn (glutenfri om man så önskar)
2 dl vetekli
3 dl kokosflingor
1 dl socker (gärna kokossocker) eller honung
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1- 2 tsk salt
2 dl hackade nötter eller mandlar
1 msk vaniljsocker
1 dl vatten
1 dl kokosfett/ kokosolja (detta är samma sak)

Så här gör du:

Blanda alla torra ingredienser först. Blanda sedan vatten och kokosoljan och tillsätt det torra.
Blanda ordentligt. sprid ut blandningen på en klädd braspanna, grädda i mitten av ugnen i ca 2 h på 100 grader. Rör om då och då, när den har fått lite färg och är torr kan den tas ut.

När müslin svalnat kan man tillsätta vad man vill och har i skafferiet. Tex hackade fikon, dadlar, russin, aprikoser, tranbär, blåbär, incabär, mullbär, goojibär, torkad banan, kokosflan, chiafrön, cacaonibs m.m Här finns inget rätt eller fel man slänger i vad man vill och tycker om.
Denna gång skicka jag i fikon, chiafrön och russin.
Förvara i en lufttät burk. Servera till fil, yoghurt, kvarg eller mjölk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar