Efter nästan tre dagar inne på BB fick vi åka hem med vår lilla tös Linnea. Innan vi körde hem till Eslöv svängde vi inom till en vän för hon hade något till oss. När vi kommer fram står hon där med en form nygjord lassange och en påse med hembakat bröd. Kan man bli mer varm i sitt hjärta så blev jag det där och då. Så himla omtänksamt och uppskattat. Detta var guld värt och jag kan inte tacka dig nog! <3
Detta ljuvliga bröd smakade så himla gott och tog slut på två dagar. Jag frågade min vän om receptet och har redan hunnit baka det två gånger. Nu vill jag sprida detta recept vidare till er brödtokiga människor.
Det är väldigt enkelt och man kan variera det i oändlighet. Man kan även utesluta vetemjölet helt och bara använda rågsikt istl. (det blir då 8 dl rågsikt istället för 3 dl)
Detta behöver du:
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
3 dl 4 kornskross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser noga. Häll i sirap och filmjölk, blanda väl. Fördela i två formar.
Grädda i 175 grader i 100 min.
Även i detta recept kan man blanda i valfritt med bär, torkad frukt och nötter. Nu sist strödde jag på sesamfrön, hela linfrön, pumpakärnor och solrosfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar