lördag 28 februari 2015

Veronicas Kycklingsoppa

INGREDIENSER: (4 port)

3 st kycklingfiléer eller 1 st grillad kyckling
8 dl kycklingfond
100 g färsk ingefära
1-2 st vitlöksklyftor
1 st citrongräs
2 msk fisksås
saft och skal från en lime
4 dl kokosmjölk
2-4 msk kokosolja
3-4 st salladslökar
2 tsk gurkmeja
Krydda med koriander och chiliflakes efter smak

Gör så här:

Koka upp kycklingfonden och tillsätt finhackad ingefära och vitlök. Dela citrongräset på häften och knacka till änden så citronsmaken sprider sig i soppan.  Låt koka ett par minuter.
Skär filéen i bitar och lägg i fonden, alternativt rensa den helgrillade kycklingen och lägg i bitarna i fonden. Tillsätt resten av ingredienserna. Skölj och skär löken i bitar. Tillsätt kokosoljan och strö över salladslöken och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar