söndag 18 maj 2014

KEY LIME PIE

Paj med syrlig limefyllning på lite seg kokosbotten, toppad med blåbär och en smakrik basilikasirap.




Botten: 

2 1/2 dl naturella cashewnötter el 2 dl mandelmjöl 
2 1/2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
En nypa havssalt 
8 medjool - dadlar, urkärnade ( jag valde vanliga dadlar och tog en 10st) 

Fyllning: 

1 1/2 dl kokosolja 
2 mogna avokador, skalade och urkärnade 
1 1/2 dl limejuuce 
Rivet skal av 1 lime 
1 dl lönnsirap 
1/2 dl kokosgrädde 
2 tsk vaniljpulver 
En nypa havssalt 

Basilikasirap: 

1 kruka basilika 
1 dl lönnsirap

1. Börja med botten. Mixa allt utom dadlar i en matberedare till ett fint mjöl, tillsätt dadlar och mixa igen. Massan ska hålla ihop om inte tillsätt lite vatten. 

2. Klä formen med bakplåtspapper och smörj kanten med kokosfett. Tryck sedan ut degen jämnt med botten och kanterna. Ställ den kallt under tiden du gör fyllningen. 

3. Smällt kokosoljan försiktigt i ett vattenbad. Ställ åt sidan. 

4. Gör fyllningen genom att mixa avokado ,limejuice,limeskal,lönnsirap,kokosgrädde,vanilj och salt till en slät och krämig smet. Tillsätt kokosoljan. Mixa igen. 

5. Ta fram formen och häll i smeten. Plasta pajen väl och låt stå i frysen i 2 timmar. 

6. Mixa basilika och lönnsirap slätt. 

7. Tina pajen och skär upp i bitar. Servera med basilikasirap. Pajen förvaras bäst i kyl upp till 3 dagar. Toppa eventuellt med färska blåbär. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar