lördag 4 oktober 2014

Indiska Blomkålsbollar, ett alternativ till falafel

För fyra personer:

1 blomkålshuvud ca 700g
1-2 krm chilipulver
2 tsk malen spiskummin
1 1/2 dl kikärts eller sojamjöl
1 tsk torkad timjan
1 krm bakpulver
2 tsk finriven färsk ingefära
1 ägg
salt
rapsolja till fritering

Gör så här:

1. Skär bort blasten från blomkålen. Riv resten grovt på ett rivjärn och krama ut eventuell vätska.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt blomkålsriv, ingefära och ägg. Krydda med salt 1-2 tsk. Blanda ordentligt och forma som bollar.

3. Värm rejält med rapsolja i en wokpanna eller i en gryta. Värm upp till 160 grader. Fritera i omgångar runt om i ca 3-5 minuter. Har du en fritös använd den.

4. Tag upp bollarna och låt dem rinna av på hushållspapper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar