onsdag 29 oktober 2014

Spagetti gamberetto med chili och persilja

Ingredienser 4 pers

1 Gul lök 
400 g Körsbärstomater 
1/2 kruka persilja 
1 påse skalade räkor
1/2- 1 röd chili
360 g spagetti
4 klyftor vitlök
1 flaska matlagningsvin
Olivolja
Smör
Salt 
Peppar
2-4 msk tomatpure (valfritt)
1 dl grädde (valfritt) 

1. Koka spagetti i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2. Finhacka lök och chili, pressa eller hacka vitlöken och halvera tomaterna. 

3. Fräs all lök och chili i lite olivolja ett par min häll sedan på vinet och låt sjuda i 5-6 min. 

4. Blanda ner 2 msk smör i såsen. Häll på grädde och tillsätt purén om du vill. Blanda i räkorna precis i slutet. Tillsätt tomaterna och krydda med salt i g peppar. 

5. Finhacka persiljan. Blanda i spagettin i såsen och tillsätt petsiljan. Servera med en god parmesan och en enkel sallad. 


JUICE 

4-5 äpplen 
3-4 apelsiner
2 rödbetor 

Kör ner allt i en råsaftcentrifug! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar