Haricots Verts
Matyoghurt
Morötter
Palsternacka
Persilja
Päron
Röda linser
Schalottenlök el gul lök
Spetskål
Valnötter
Ädelost
Balsamvinäger
Flytande honung
Mjölk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad timjan
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala och skär 500g morötter och 500g palsternacka i långa stavar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja, 1 1/2 msk flytande honung, 1 1/2 msk torkad timjan och salta. Tillaga i övre delen av ugnen 25-30 minuter.
3. Ädelostdressing; lägg 100 g ädelost, 1 dl matyoghurt, 3 msk mjölk salt och peppar i en skål och mixa med en stavmixer.
4. Häll av och skölj 2 förp röda linser. Lägg i en skål och blanda med 3 msk balsamvinäger och salt.
5. Tärna 1 päron. Skär 1 lök i tunna skivor och lägg i en stor salladskål eller på ett stort fat.
6. Skär 200g spetskål i stora bitar. Fräs kålen och 150 g haricots Verts , 1-2 min i olja i en stekpanna. Glöm inte att salta.
7. Blanda rotfrukterna, kålen, haricots Verts, linserna och 1 ask persilja med päronen och löken.
8. Strö över valfri mängd valnötter och 40 g ädelost (smulad) över salladen och servera med ädelostdressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar