söndag 9 november 2014

Lammfärsspett med rostad bulgursallad, hasselnötter och citronyoghurt

Magisk middag till 4 portioner! 




1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Tärna 1 aubergine och 1 röd paprika. Klyfta 1/2 rödlök. Lägg allt på en plåt eller i en ugnsform ringla över olivolja och salta. Tillaga i övre delen av ugnen 15-17 min.

3. Hetta upp en stekgryta med lite olivolja. Tillsätt 3 dl bulgur och fräs 3-4 min. Blanda ner 5 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong eller fond. Sänk temperaturen och sjud under lock i ca 8-10 min, eller tills bulgurn är klar.

4. Citronyoghurt: Blanda 2 dl matyoghurt med finrivet skal från 1 st citron. Pressa ner 1 st vitlöksklyfta och rör ihop till en sås.

5. Blanda i en bunke: 1/2 dl ströbröd (glutenfritt) , 1 dl mjölk, 2 vitlöksklyftor (pressade) 1 1/2 tsk spiskummin, lite salt, 1/2 tsk kanel och 2 tsk cayennepeppar.

6. Blanda ner ca 500g lammfärs och forma till avlånga järpar. Stek dem i en stekpanna i ca 5-6 min.

7. Finhacka 1/2 kruka persilja och 1/4 kruka dill. Blanda bulgurn med grönsakerna och kryddorna. Smaka av med salt och peppar strö på hackade hasselnötter efter smak.

8. Klyfta gärna den använda citronen och servera tillsammans med maten. Eller varför inte ta några av klyftorna och gör lite citronvatten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar