onsdag 19 november 2014

Smarriga Lussebullar

Detta blir till ca 50 st


50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella 1%
1 g saffran
1,5 dl socker
1 tsk salt
15-17 dl mjöl

Fyllning:

150 g smör
500 g mandelmassa

Pensling:

1 st ägg
mandelflan
pärlsocker

Gör så här:


1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. 


2. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. 


3. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. 


4. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar. 


5. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar