1. Koka 3 1/2 dl ris (gärna jasminris) enligt anvisningen på förpackningen.
2. Limelag: blanda 2 msk socker, 3 msk vitvinsvinäger, 2 msk vatten, finrivet skal och pressad saft från 1 lime i en bunke.
3. Hyvla skivor av 1 gurka med osthyvel och blanda ner i lagen. Ställ åt sidan. Vid servering häll av lagen och blanda gurkan med 3 msk sesamfrö.
4. Blanda 1 dl japansk soja, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 2 msk råsocker i en rymlig bunke.
Blanda ner ca 600g strimlad rostbiff i marinaden.
5. Hetta upp lite olja i en panna. Stek köttet och häll även i marinaden i pannan. Stek i 6-7 min, eller tills all vätska har kokat bort.
6. Servera rostbiff, ris, kimchi och marinerad gurka i blad från 1 isbergssallad. Om du vill kan du även röra ihop en enkel sås och ha till tex, blanda lite majonäs, chilisås och soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar