1 burk krossade tomater eller färska tomater (400 g)
1 tsk oregano , torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Bechamelsås
1/2 dl olivolja
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100 g riven ost, tex greve eller parmesan
salt
svartpeppar
lite muskotnöt efter smak
1 aubergine , skivad
6 potatisar , skalade och skivade
1 fpk festa ost (valfritt)
salt
svartpeppar , nymalen
Så här gör du:
Börja med köttfärssåsen. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta tillsammans med tomatpuré. Tillsätt färsen och stek ca 3 minuter. Häll i krossad tomat. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt småkoka ca 20 minuter under lock. Skiva auberginen och blanda med ½ tsk salt i en bunke. Låt stå ca 10 minuter, häll av vätskan som bildats i bunken. Gör under tiden bechamelsåsen. Vispa ihop olivolja och mjöl i en stor kastrull. Bryn ca 1 minut och tillsätt sedan mjölken. Låt småkoka till en tjock sås och drag av från värmen. Rör ned riven parmesanost i såsen. Sätt ugnen på 225°. Varva aubergine, potatis, köttfärssås och smulad fetaost i en ugnsform (ca 30530 cm). Toppa med bechamelsåsen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar