tisdag 4 februari 2014

Ananassalsa med Kokossabayon

Till 8 personer:

1 ananas
20 blad färsk mynta
2 msk brun farin
5 äggulor
1 dl socker
2 msk pressad lime
2 msk kokoslikör, Malibu

Garnering: Skölj och klipp till ett ananasblad

Gör så här:

1.  Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i tärningar. Och strimla myntan.

2. Blanda ananas, mynta och farin i en skål. Låt stå i kylen och dra i 1 timme. Vill man kan man lägga ananasen i lite ljus rom.

3. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt limesaft och kokoslikör.

4. Vispa under ständig omrörning på medelvärme tills krämen tjocknar. Det är viktigt att det inte kokar utan får sjuda till 65 grader. Ta av kastrullen från värmen och vispa sabayonen kall.

5. Lägg upp sabayon och ananassalsa på tallrikar och garnera med ananasblad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar