1 gul lök
1 vitlöksklyfta
450 g kycklingfilé
2 msk soja
1 msk rapsolja
2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater, 400g
2 lagerblad
1 tsk brun farin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 chorizokorvar
1 dl grädde
Garnering: bladpersilja
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek löken mjuk i olja, tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med i några minuter.
3. Tillsätt lagerblad, tomater, farin, vatten och buljongen. Koka upp och lägg sedan i kycklingen. Sjud under lock ca 15 minuter. Tills kycklingen är genomkokt.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
Tillsist strör du över hackad persilja, servera till pressad potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar