tisdag 4 februari 2014

Mustig Cajungryta med kyckling

Detta är en snabblagad gryta. Med grädde i blir den krämigare men den är även god utan. Strö över kräftstjärtar om du vill göra den lite mer festlig. Denna räcker till 4 personer.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
450 g kycklingfilé
2 msk soja
1 msk rapsolja
2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater, 400g
2 lagerblad
1 tsk brun farin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 chorizokorvar
1 dl grädde

Garnering: bladpersilja

Gör så här: 

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda kycklingbitarna med soja.

2. Stek löken mjuk i olja, tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med i några minuter.

3. Tillsätt lagerblad, tomater, farin, vatten och buljongen. Koka upp och lägg sedan i kycklingen. Sjud under lock ca 15 minuter. Tills kycklingen är genomkokt.

4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
Tillsist strör du över hackad persilja, servera till pressad potatis eller ris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar