torsdag 27 februari 2014

Currysoppa med fläskfrikadeller

Currysoppa med fläskfrikadeller är inspirerad från Indien. Currysmaken är perfekt avvägd och fläskfrikadellerna bara smälter i munnen. Servera den goda soppan med toppad persilja eller basilika  som du hackat. 




Ingredienser till 4 port:

1 purjolök
2 citrongräs 
2 morötter
400g fast potatis 
2 msk riven färsk ingefära 
1 msk olivolja 
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
salt och peppar

Frikadeller:

1 vitlöksklyfta 
ca 450 g fläskfärs
2 tsk sambal oelek
salt och peppar



  1. Skölj och strimla purjolöken. Banka sönder citrongräset så att smakerna kommer fram.
  2. Skala och tärna morötter och potatis.
  3. Fräs purjolök och ingefäran i olivoljan tillsammans med curry.
  4. Tillsätt citrongräs, morötter, potatis, kokosmjölk och vatten. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Frikadeller: Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med vitlök och sambal. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Rulla till frikadellerna. Lägg dem i soppan och låt sjuda ca 10 minuter (soppan ska sjuda totalt ca 25 minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar