Ingredienser till 4 port:
1 purjolök
2 citrongräs
2 morötter
400g fast potatis
2 msk riven färsk ingefära
1 msk olivolja
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
salt och peppar
Frikadeller:
1 vitlöksklyfta
ca 450 g fläskfärs
2 tsk sambal oelek
salt och peppar
- Skölj och strimla purjolöken. Banka sönder citrongräset så att smakerna kommer fram.
- Skala och tärna morötter och potatis.
- Fräs purjolök och ingefäran i olivoljan tillsammans med curry.
- Tillsätt citrongräs, morötter, potatis, kokosmjölk och vatten. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Frikadeller: Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med vitlök och sambal. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Rulla till frikadellerna. Lägg dem i soppan och låt sjuda ca 10 minuter (soppan ska sjuda totalt ca 25 minuter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar