INGREDIENSER:
citrongräs
ingefära
isbergssallad
kokosmjölk
koriander
lime
röd paprika
salladslök
shitakesvamp
tzayspett
vitlök
äggnudlar
grönsaksbuljong
japansk soja
olja
1. Skala och finhacka 1 bit ingefära ca 5 msk. Lägg 3 msk i en skål (spara resten till punkt 2) Tillsätt 6 msk soja och finrivet skal från 1 lime och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Blanda marinaden med ca 500g tzayspett.
2. Krossa roten på 50g citrongräs och tärna 1 röd paprika. Stek hastigt tillsammans med ingefäran och 3 st vitlöksklyftor, pressade i lite olja i en rymlig stekgryta.
3. Tillsätt 1 liter vatten, 1 burk kokosmjölk, 3 st buljongtärningar och 2 msk soja. Låt sjuda 4-5 minuter.
4. Koka 300 g äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
5. Skiva ner en ca 200 g shitakesvamp. Finstrimla 1/2 förpackning salladslök och skär ner 1/2 huvud isbergssallad. Lägg ner i soppan och sjud i ytterligare 2 minuter.
6. Stek tzayspetten i lite olja.
7. Plocka bort citrongräset från soppan. Fördela äggnudlarna i skålar och häll sedan på soppan toppa med några blad koriander och servera med några spett!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar