söndag 2 mars 2014

Skönhetstips från skafferiet

Ägg, bikarbonat och honung finns i dem flestas skafferi och det kan användas till mer än bakning. Visste ni till exempel att honung är bakteriedödande, inte bara när man är förkyld i halsen utan även på din hud?  Det är väldigt bra för alla hudtyper men speciellt för dem med acneproblem. Honung är dessutom återfuktande och lugnande. Det innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Älskar dessa enkla, billiga tips som ni får här nedan. Då jag snart ska åka på semester och vill shoppa där och försöker att inte göra av med för mycket pengar nu så är dessa knep väldigt användbara. Dessutom är dem helt ekologiska!



Rengöring:

Tvätta först ansiktet för att ta bort smink eller om du har väldigt fet hy. Ta sedan honungen i hela ansiktet, använd fast honung det är lättare att applicera men flytande går också bra! Massera in honungen i ansiktet ta lite varmt vatten och massera in också, vattnet hjälper till att rengöra.
Låt verka några minuter  och skölj sedan av och torka med en handduk.

Ansiktsmask:

Denna mask är väldigt enkel och återfuktar också. Du gör precis likadant som när du gör rengörningen bara att denna ska sitta på ditt ansikte längre, ca 30 min eller mer om du vill. Skölj sedan av varmt vatten och torka med handduk.

Ansiktsskrubb/Kroppsskrubb: 

Krossa havregryn och blanda ihop med valfri honung, jag rekommenderar en flytande honung det är lättare att arbeta med. Skrubba ansiktet/kropp och skölj av. Detta är busenkelt, billigt och rent! Lovely!

Skrubb 2: 1 msk honung, 2 dl socker/palmsocker, 1 dl olja (kokosfett eller olivolja tex)

Hårinpackning:

Honung gör även håret mjukt, glänsande och motverkar "elektricitet"

Till inpackningen tag, 2 msk honung, 1 msk pressad grapefrukt, 1 tsk jojobaolja el mandelolja el kokosfett el olivolja.

En annan variant är: Ta en del av ditt balsam tillsätt 1/4 honung och 1/4 Aloe Vera gel blanda. Ställ in i micron på låg värme i ca 10 sek. Rör om och massera in inpackningen i håret.

Äggtvätt: 

Knäck 1-2 ägg och blanda med en klick honung. Massera in i torrt hår. Låt sitta i ca 10 minuter och skölj sedan ur med svalt vatten. Vid torrt hår använd bara äggulan och om du har fett hår använd bara äggvitan.

Måste även tipsa om ett schampo som ska vara väldigt bra har själv inte provat det ännu.
Det heter Fair Trade Honey där hälften av innehållet består av honung, från Lush. 
Följt efter med honungsbalsamet American Cream



Visste du? Bikarbonat är bra till mycket mer än bara bakning!

Ansiktsspray Fyll en 100 ml sprayflaska med vatten och en halv tesked bikarbonat. Spraya lite i ansiktet på morgon. Tvätta/massera några minuter – och huden blir lenare och får mer lyster.


Tandblekning/munvatten Bleka dina tänder med en blandning av bikarbonat och vatten. Borsta tänderna med denna blandning för att ta bort fläckar från tänderna, pass på gör inte detta för ofta för det är inte bra. Du kan också gurgla med bikarbonat för att ta bort dålig andedräkt.

Torrschampo Strö lite bikarbonat i oljiga delar av håret som en torr schampo, om du inte har tid att tvätta med vanligt schampo. Kamma bikarbonat genom ditt hår försiktigt för att undvika klumpar, och om du vill fräscha upp det ännu mer kan du sedan föna med kall luft en liten stund.


Nagelpeeling Skrubba finger-och tånaglar med bikarbonat och vatten med en tandborste. Detta gör dina naglar ljusare och renare samt blir mjuka och smidiga.

Mot akne Blanda 1,5 delar bikarbonat med 1 del vatten och smörj in med cirkulära rörelser. På så sätt skrubbar du bort död hud. Bikarbonat och citronjuice fungerar dessutom bra mot finnar om det blandas ihop till en röra och appliceras på det drabbade området.

Hoppas ni har fått lite tips och att ni vågar prova på nått av dem. Det är enkelt, billigt och helt naturligt! Ska själv göra både inpackning och ansiktsmask med min andre hälft ikväll. Tycker det är väldigt mysigt och att man pysslar och tar hand om varandra med lite hemma spa. Perfekt att göra på en Söndag så man blir pigg, fräsch och redo inför en ny vecka! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar