tisdag 25 mars 2014

Pots de créme au chocolat

Idéen till receptet kommer från det franska brasseriet Balthazar i New York och jag hoppas att vi kommer hinna att prova den när vi är i NY. Om man vill kan man bränna av den med socker fast jag tycker att den är godast att servera med en klick lättvispad grädde med lite färska hallon eller jordgubbar.  Här nedan pudra jag bara över lite raw kakao.





Till 4 koppar:

2 dl mjölk, (3%)
3,5 dl grädde eko
0,75 dl socker
1 st vaniljstång eko
200 g mörk choklad, ( 60%) 
6 st äggulor eko

Gör såhär:

1.Chokladkräm i kopp
Sätt ugnen på 100 grader.

2.Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång.

3. Tag av från värmen. Hacka choklad och smält ner den i den varma gräddmjölken.

4. Separera gulorna från äggvitan.

5.Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.

6. Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.

7. Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.

8. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.

9. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda.

10. Servera dem kalla med lite lättvispad grädde och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar