Till 4 koppar:
2 dl mjölk, (3%)
3,5 dl grädde eko
0,75 dl socker
1 st vaniljstång eko
200 g mörk choklad, ( 60%)
6 st äggulor eko
Gör såhär:
1.Chokladkräm i kopp
Sätt ugnen på 100 grader.
2.Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång.
3. Tag av från värmen. Hacka choklad och smält ner den i den varma gräddmjölken.
4. Separera gulorna från äggvitan.
5.Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
6. Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.
7. Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.
8. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
9. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda.
10. Servera dem kalla med lite lättvispad grädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar