måndag 7 april 2014

En intervju med Mimi Kirk





Helt otroligt denna kvinna är alltså 75 år. Vad är hennes hemlighet? Se den här intervjun den tar upp det mesta. Hon är verkligen en förebild och inspirationkälla till många människor bland annat för mig. Hennes raw-vegan livsstil gjorde att hon vann PETAs Sexigaste vegeterian över 50 tävling, när hon själv var över 70 år! Hon ser fantastisk ut, men viktigast av allt hon mår bra. Hon har skrivit tre böcker Live Raw: Raw food recipes for good health and timeless beauty, Live Raw Around The World och Cowgirl Spirit. 
Vill du veta mer om denna underbara och starka kvinna besök hennes hemsida http://youngonrawfood.com/

I en intervju med MK hitta jag denna frågan som är väldigt intressant tycker jag och det stämmer verkligen det hon säger. 

DflexVi vet att rå, växtbaserad kost kan förbättra vår hälsa och vi har sett hur folk som har hjärtsjukdomar, som förre presidenten Bill Clinton, mår bra av vegansk kosthållning. Men låt oss säga att man har en mindre budget att röra sig med; kan du föreslå några bra tips på raw vegan mat?

MK: Många frågar det och jag svarar, tänk på alternativet. Kostnader för sjukvård, tid som går åt till läkarbesök och en näve full med medicin.
Att handla på en farmers market kan vara ett bra sätt att spara pengar. Många bönder säljer sina varor för nedsatt pris vid slutet av dagen. Det är viktigt att handla vist så att man inte behöver kasta bort mat. Köp bär under högsäsongen när de både är som bäst och billigast och frys in dem till smoothies. Köp fläckiga mogna bananer billigt och frys in dem också.
Grodda gärna för att få både grönsaker och protein. Det mest intressanta med rå växtbaserad mat är att den gör en mätt, medan hel-och halvfabrikat, som kanske är billigare inte är lika näringsrika, så att vi äter mer för att bli mätta.
                                                         Foto: Mimi Kirk 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar