Räcker till:
12 muffins
Tillagningstid:
Ca 25 min
Blanda de torra ingredienserna i en bunke på kvällen. Sedan är det bara att tillsätta några få ingredienser och grädda på morgonen.
50 g smör
3 dl havregryn
3 dl dinkelsikt
1 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl filmjölk
1 dl vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Smörj en muffinplåt eller lägg i muffinsformar i plåten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hit går det att förbereda. Tillsätt ägg, fil och vatten och rör ihop väl till en jämn smet. Klicka smeten i formarna. Strö över lite extra havregryn. Grädda mitten av ugnen 13-15 min. Låt svalna och servera med en god ost och nykokt sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar