tisdag 17 december 2013

Äppelsmulpaj med vaniljkräm

Det här receptet såg jag i en tidning i somras och tänkte att detta måste jag bara prova. Kanon om man ska på piknick eftersom vaniljkrämen är inbakad. 

Ingredienser till vaniljsmulor:
150 g kallt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
4 st äpplen
2 msk socker
1 sats vaniljkräm eller gör egen

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kallt smör i bitar och blanda ihop med resten av ingredienserna till en smulig massa.
2. Lägg en del av massan i en pajform och platta till, grädda i 6-7 min i ugnen.
3. Ta ut pajen åt den svalna, under tiden förbereder du fyllningen.
4. Skölj, skala och skiva äpplena i bitar och vänd dem i sockret.
5. Bred ut vaniljkrämen på pajbotten, lägg äpplena i cirkelmönster ovanpå vaniljkrämen och tillsist strö över resten av smulmassan på pajen.
6. Grädda i nederst i ugnen i ca 30-35 minuter.


*******Bild kommer upp när jag provat receptet *******

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar