fredag 6 december 2013

Souvlakikyckling




För 4 personer:
3-4 Kycklingfiléer

Marinad:
3st stjärnanis
2-3 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
3-4 tsk curry
2-3 tsk gurkmeja
2-3 tsk honung
2 msk balsamvinäger
2 dl Olivolja
några stänk worcestersås
några stänk smoke liquied
en halv pressad citron


Alla mått ovan är på ett ungefär du ser hur mkt du behöver beroende på hur mycket kyckling du ska marinera. 

Skär kycklingen i lagom stora bitar så du kan trä dem på spett sedan. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg ner kycklingbitar, marinera i kylen i minst 1 timme, men gärna längre, t.ex. över en natt.
När kycklingen marinerat färdigt så steker du eller grillar den tills köttet är vitt rakt
igenom men inte för länge så det blir segt. Känn efter med en gaffel eller liknande lite då
och då så mörheten bevaras! 
Till dessa härliga spett hade vi couscous, feferoni, oliver, grekisk sallad och tzatziki.

TZATZIKI:


Grekisk youghurt
En halv gurka
2 vitlöksklyftor eller 1 stor
Salt & Peppar

Lite olivolja

Börja med att riva gurkan i långa strimlor, sedan pressar du vattnet ur den så gott det går,
och slutligen pressar eller hackar du ner vitlöken i youghurten och blandar med gurkan.
Avsluta med salt & peppar och olivolja efter smak och rör ihop det till en krämig och god tzatsiki!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar