tisdag 17 december 2013

Recept på Wallenbergare

Ingredienser till 4 portioner

3 hg Kalvfärs
3 st 
Ägg-gulor
3 dl 
Vispgrädde
2 tsk 
Salt Fint
1 dl 
Ströbröd
2 hg 
Gröna Ärtor Frysta                                       

2 dl Rårörda Lingon
12 st 
Potatis
3 msk 
Mat & Bak Smör                
2 dl 
Mjölk
1 tsk 
Salt Fint

3 krm Muskot Hel



Gör så här

Lägg kalvfärsen tillsammans med äggulor och kryddor i en matberedare. Kör en liten stund tills allt är väl blandat. Fortsätt med grädden som tillsätts i en fin stråle.
Strö ut siktat ströbröd på en plåt med smörpapper. Klicka ut färsen med hjälp av två skedar. Strö över ströbrödet och platta till och forma färsen med en stekspade. Gör två minder Wallenbergare per person så är de lättare att hantera.
Värm upp stekpannan med smör och och när det fått färg läggs Wallenbergarna i med hjälp av stekspaden.- Stek dem sakta på inte alltför hög värme, det tar ca 4 minuter på varje sida.
Koka poatatisen och häll av vattnet. Kör med elvispen degkrokar direkt ner i potatiskastrullen. Lägg i 3 msk smör, lite sirap och tillsätt mjölken som du värmt innan. Smaka av med salt och muskot och ev några tag med pepparkvarnen. Hade vanlig gräddsås till inget måste om man inte vill.
Servera med små gröna ärtor och lingonsylt eller gele.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar