Denna dip vart magiskt god hade kunnat ha den på frukost mackan också, igår hade vi den som tillbehör till våra vårullar och receptet är till fyra personer. Det enda du behöver är några få ingredienser och en mixer, så det går snabbt att röra ihop!
Lägg i en mixer/bunke: 90 gram cashewnötter, 3/4 dl vatten, 1 1/2 msk socker (gärna palmsocker),
1 1/2 msk tomatpuré, 2 msk hackad koriander, 1 msk sambal oelek eller annan stark sås, 1 1/2 msk soja sås japansk, 1 1/2 msk vitvinsvinäger och 2 vitlöksklyftor pressade. Mixa allt i mixern, eller med stavmixer i bunken.
Häll upp i en skål och njut!
www.ica.se
SÖT-SALT JORDNÖTSDIPP
Dippen gör du såhär: blanda några matskedar kvarg med en stoor och härlig tesked ekologiskt jordnötssmör, tillsätt lite riven kokos. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar