2. Dela 2 st bakpotatisar horisontellt. Stek dem på snittytan i lite smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min.
3. Skär 1 st fänkål (EJ ROTEN) i små bitar. Finhacka 1 st charlottenlök och 2 st vitlöksklyftor.
4. Fräs allt i 1 msk smör i en liten kastrull. Pudra över 2 tsk vetemjöl. Vispa ner 2 dl vatten, 1 dl mjölk, 1 dl cremé fraiche och 1 kycklingbuljongtärning. Låt sjuda 15-17 minuter.
5. Stek ca 600 g kycklingfilé runt om i lite olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk torkad salvia, 1 tsk salt och 2 krm peppar ( vill di krydda även med några teskedar franska örter) Lägg över filerna i en ugnsform tillaga under potatisarna i ca 10-12 minuter kör dem längre om de ej är klara.
6. Gremolatatomater: lägg 2/3 ask persilja i en skål. Blanda ner finrivet skal och 2 tsk saft från 1 st citron, 1 vitlöksklyfta som du pressar, 1 msk olivolja. Skölj och klyfta 250 g körsbärstomater.
7. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger till kastrullen med fänkål. Mixa allt till en krämig sås och smaka av med salt och peppar.
8. Servera salviastekt kyckling med gremolatatomater, såsen och potatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar