www.pickipicki.se
Det här behöver du till marinaden:
- Saften från 1 lime
- 1 1/2 msk färsk ingefära, finriven
- 2 1/2 msk curry
- 1 1/2 tsk timjan
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 gul lök, riven
- 1 1/2 msk bladpersilja, hackad
- 2 msk koriander, hackad
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk nymald svartpeppar
- 2 tsk kinesisk soja
- 3 msk olivolja
Detta behöver du till själva grytan, till 4 port:
- 1 färsk kyckling, styckad i mindre delar
- 2 tomater, tärnade
- Den resterande marinaden
- 1/2 gul lök, tunt skivad
- 1 burk cocosmjölk
- 1 tsk ättika
- 1 msk ketchup
- Nu ska du bryna kycklingen, det görs i olja och socker. Ta 3-4 msk olja och en dryg matsked socker. När sockret blivit mörkbrunt lägger du ner alla kycklingdelarna i grytan och bryner dem tills de fått fin färg, skaka först av marinaden från kycklingdelarna och spara den till sedan.
- När du brynt kycklingen tillsätter du resten av marinaden, knappt 1 dl vatten, de tärnade tomaterna och den skivade löken. Koka ner/reducera såsen tills att det är cirka hälften av vätskan kvar.
-Tillsätt cocosmjölk och ketchup och låt småputtra i ytterligare ca 15-20 minuter, såsen ska tjockna lite, men späd med mer vatten i fall det blir för tjockt.
- Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar och tillsätt ättikan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar