fredag 31 januari 2014

TOBAGO - Kyckling


                                                                 www.pickipicki.se


Det här behöver du till marinaden:
  • Saften från 1 lime
  • 1 1/2 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 1/2 msk curry
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 gul lök, riven
  • 1 1/2 msk bladpersilja, hackad
  • 2 msk koriander, hackad
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2  tsk nymald svartpeppar
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 3 msk olivolja
Detta behöver du till själva grytan, till 4 port:
  • 1 färsk kyckling, styckad i mindre delar
  • 2 tomater, tärnade
  • Den resterande marinaden
  • 1/2 gul lök, tunt skivad
  • 1 burk cocosmjölk
  • 1 tsk ättika
  • 1 msk ketchup

- Stycka kycklingen och skölj den, lägg sedan delarna i en bunke och pressa över lime. Tillsätt sedan alla ingredienser till marinaden och blanda väl. Eller så köper du ett gäng kycklingklubbor som jag gjorde, eller fuska och köp några kycklingfiléer. 


- Nu ska du bryna kycklingen, det görs i olja och socker. Ta 3-4 msk olja och en dryg matsked socker.  När sockret blivit mörkbrunt lägger du ner alla kycklingdelarna i grytan och bryner dem tills de fått fin färg, skaka först av marinaden från kycklingdelarna och spara den till sedan.
- När du brynt kycklingen tillsätter du resten av marinaden, knappt 1 dl vatten, de tärnade tomaterna och den skivade löken. Koka ner/reducera  såsen tills att det är cirka hälften av vätskan kvar.
-Tillsätt cocosmjölk och ketchup och låt småputtra i ytterligare ca 15-20 minuter, såsen ska tjockna lite, men späd med mer vatten i fall det blir för tjockt.
- Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar och tillsätt ättikan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar