tisdag 14 januari 2014

ROSENSERIEN

Rosenserien är en svensk, biologisk och ekologisk hudvårdsserie för hela familjen. Tillverkningen sker i Sverige och på alla produkter står innehållsförtäckningen på svenska. Produkterna innehåller äkta rosenolja. Rosenseriens produkter är baserade på ekologisk aloe vera istället för vatten, det gör produkterna dryga och minimerar behovet av konserveringsmedel. Hela serien kommer i miljövänliga förpackningar och alla produkter är helt fria från mineraloljor, alkoholer samt andra skadliga kemikalier. De är dermatologiskt testade på frivilliga människor, framförallt på de som har känslig  hud. Några tester på djur förekommer alltså inte. Dem har även tolv produkter hittills som är svanenmärkta. Årets guldäpple 2008 fick Rosenserien som valts till årets naturkosmetikprodukt av personal inom hälsofackhandeln. 

Texten här nedan är hämtad från Rosenseriens broschyr. 

Svanenmärkt kosmetika:

* Minskar utsläpp av miljö och hälsoskadliga ämnen. 
* Främjar ämnen som lätt bryts ner i naturen.
* Ger säkrare och kvalitetstestade produkter.
* Minskar miljöbelastning från förpackningar.

FAIR FOR LIFE - Certifierad Aloe Vera

Rosenseriens aloe vera gelé kommer från certifierade, ekologiska och rättvisemärkta odlingar. Rättvisemärkningen är "Fair for Life" som står för Social och Rättvis handel, certifierad av IMO. 

DJURENS RÄTT LISTA - Rosenserien är en utav dessa företag som finns med på lista.

PALM OCH KOKOSOLJAN FRÅN EKOLOGISKA ODLINGAR:

Deras oljor kommer från ekologiska odlingar och är godkända av RSPO. De tillåter inte odlingar på skövlad regnskogsmark. 

* Rosenseriens förpackningar är miljövänliga och återvinningsbara. 
* De stödjer Camino 
* De är medlem i Svensk Egenvård
* De är registrerade hos Läkemedelsverket



                                                                                   foto:google.se



Besök deras hemsida: www.rosenserien.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Produkter som jag har provat ur serien!

Morotsoljan

Utlovar: En exklusiv olja som tillför din hud näring och ger en fräsch lyster. Morotsoljan har en bas av näringsrika oljor från avokado, solrosor och vetegroddar. Rik på A- och E-vitaminer. Används främst som ansiktsolja och passar alla hudtyper, speciellt bra på känslig hud. Absorberas snabbt.
Resultat: Jag tycker att den återfuktar, är mjuk och ger ordentligt med lyster. Jag använder den på morgonen innan jag tar på mig min make up men man kan även ha den på kvällen innan man går och lägger sig. Den är en riktigt bra produkt för vinterhalvåret som är värd vartenda krona. Den varar länge för man behöver bara tre till fyra droppar åt gången. Är mycket nöjd alla borde ha en!
Pris: 299 kr/ 30 ml 
Betyg: 5/5

                                        
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rengöring

Rengöringen som effektivt tar bort döda hudrester och de flesta make-up. Svider ej i ögonen. Enkel att applicera med masserande fingertoppar. Jag är mycket nöjd med denna produkt. Det är en skonsam och dryg rengöring som går att använda dagligen för de med normal till torr hud. Sköljes bort med ljummet vatten. Huden blir inte sträv, utan känns len och mjuk efter användning. De med väldigt känslig eller väldigt torr hy bör undvika att skölja av rengöringen med vatten istl tar du en handuk eller en bomullspad och tar bort rengöringen. Den här produkten är bland dem bästa. Den svider inte i ögonen och den tar lätt-som-en-plätt bort orenheter och smink.




Pris: 259 kr / 200ml
Betyg: 5/5
                                                                   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Peelingkrämen

1 till 2 gånger iveckan bör man peela sin hud dels för att ta bort döda hudceller men även också för att stimulera hudens blodcirkulation.
Detta är en mild och väldigt bra kräm som luktar gott. Liksom resten av rosenseriens produkter så innehåller denna aloe vera som första ingrediens, det är det man betalar för och inte vatten som annars brukar vara i dem flesta skönhetsprodukter. Aloe veran återfuktar huden medans kamomillen har en lugnande effekt och karoten ger lyster och balanserar. Krämen innehåller även små korn av pimpsten, vilket hjälper till att ta bort döda hudceller. På väl fuktad hud masserar du in krämen i några minuter och sköljer sedan bort med vatten. Undvik ögonpartier och om du har mycket ackne på nått ställe. Rekommenderad peeling: Normal-fet hud= 1-2 ggr / vecka, Torr hud= 1 gång /vecka.




Pris: 182 kr / 30 ml
Betyg: 5/5
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lermask
Den här lermasken känns väldigt djuprengörande, och ansiktet blir fräscht efteråt. Helt okej, men inte mer än så. Ett plus att den inte torkar ut huden!Du kan uppleva att masken svider precis i början och det är helt ok, det är inget farligt.Låt masken verka en 12-15 minuter perfekt att kleta på innan frukosten eller nästa gång du tar ett varmt bad! 





Pris: 278 kr / 30 ml

Betyg: 3/5

                                            

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fuktighetskäm torr/känslig hy

Den sjunker in bra i huden och lämnar den len. Den täpper inte till porerna (helt fri från mineralolja och dåliga ämnen så klart), utan känns vårdande för huden. Den återfuktar hela dagen och krämen är ganska dryg. 
Jag har haft otroligt svårt att hitta en kräm som återfuktar min torra hy så bra som denna gör.

Pris: 315 kr / 50 ml

Betyg: 5/5 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vitaminkur 

Detta är en riktig fuktbomb! Jag tycker dock inte att det är så stor skillnad på den här och en vanlig fuktkräm, förutom att den är något tjockare och krämigare i konsistensen. Jag och sambon har delat på den här under någon månad och vi har fortfarande kvar så den är väldigt dryg, D älskar att det är pumpflaska även jag det känns hygieniskt. 
Vi använder den som både dag och nattkräm och är väldigt nöjda. Den tillför mycket näring, vitaminer och kan även användas som en ansiktsmask. Rengör huden och lägg på ett lager av vitaminkuren och låt verka i 15  minuter. Torka bort det som inte har absorberats skölj INTE bort med vatten. Denna kur passar alla hudtyper. 



Pris: ca355 kr / 50 ml 

Betyg: 5/5 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Deo Herr/Dam

Har i alla tider använt nivea, rexona stift och andra stift som innehåller allt möjligt som inte är bra för vår ömtåliga hud och täpper till i armhålan. Förra året gick jag över till rosenseriens deos och jag använde båda 
roll- onerna. Dam lukta för mycket "tant" och det vet jag fler som sagt många tycker om den ändå, jag föredrog herr doften mer. Den är lite mer sportig. Tyvärr måste jag säga att jag inte är alls nöjd med någon utav dem, efter en tid börja jag svettas mer och vet inte om det var någon slags övergång. Har ännu inte hittat någon deo som jag fastnat för men är på jakt efter en som grym och som är så ren som möjligt. Stort plus med dessa deos är att dem är ekologiska, första ingrediensen aloe vera, och dem är väldigt dryga varar i tusen år. För er som hellre vill ha en spray deo så har rosenserien det som alternativ också. 


Pris: ca 236 / 50 ml

Betyg: 2/5 


 I helhet är jag mycket nöjd med produkterna. Jag hittade några nya favoriter, och dessutom känns det bra att veta att produkterna är helt naturliga och vårdande, inga kemikalier. De finns att köpa i butik på bland annat Life och andra hälsokostbutiker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar