2 grillade kycklingklubbor eller 2 bitar kycklingfilé
1 röd chili
1 lime
en näve koriander
1 tsk svarta sesamfrön ( valfritt)
SOPPA:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönt äpple
1 bit färsk ingefära
2 citrongräs
några limeblad
1-2 msk curry
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
4 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
1 dl grädde (valfritt)
salt
svartpeppar
1. Skala och hacka löken och vitlöken, kärna ur och skär äpplet i bitar, skala och hacka ingefäran. Skär av roten på citrongräset ca 4 cm och banka på den med knivskaftet. Hacka chilin fint och fräs allting i en het panna. Strö i limeblad, curry, salt och peppar. Tillsätt vinet och låt koka tills vätskan nästan försvunnit.
2. Tillsätt buljong, kokosmjölk, grädde och låt sjuda i 10 minuter. Vill man så mixar man soppan slät.
3. Ta bort skinnet från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda med limesaft/ lite skal, mer chili om man vill och sesamfröna.
4. Värm kycklingen och fördela i 4 skålar, häll rykande het soppa runt kycklingen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar