torsdag 30 januari 2014

Chocolate Chip Cookies

Till 30 kakor



2 dl hasselnötter
300 g mörk choklad eller chokladknappar
230 g rumsvarmt smör
170 g socker
120 g farinsocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 ägg

Sätt ugnen på 190 grader, varmluftsfunktion. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i ca 8 minuter. Låt nötterna svalna, lägg dem i en handduk och skrubba av skalen.
Hacka nötterna och chokladen ganska grovt. Har du chokladknappar behöver du inte hacka dem.
Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt i en bunke. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt alla de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nötterna och chokladen. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på två plåtar med bakplåtspapper.
Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills dem fått en fin färg.
Låt kakorna svalna och förvara dem torrt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar