torsdag 23 januari 2014

NATURLIG HUDVÅRD

Fick ett häfte på arbetet som behandlar ämnet Naturlig Hudvård. Det står mycket bra information i den som jag vill sprida till er som är intresserade. Vem är inte det? Alla vill väl ha en strålande fin hy och kanske se yngre ut, eller? Texten här nedan är direkt tagen ur häftet, En friskvårdsguide från Life! 

Fyra steg för en strålande hud

Steg 1 - Rengöring

Rengöring är grunden för en frisk hy. Börja med att avlägsna orenheter och make-up med en rengöringsprodukt. Undvik tvål, eftersom det kan torka ut och irritera. Ansiktvatten tar bort de sista spåren av make-up och smuts, återställer hudens pH-värde och förbereder för hudkrämen.

Produkter: Rengöringslotion, rengöringsgel, rengöringsservetter och ansiktsvatten.

Steg 2 - Fukt och näring

Fukt och näring behövs för att stärka och skydda huden och bevara dess mjukhet och balans. Massera in produkterna på ansikte och hals morgon och kväll efter rengöring. Dagkräm tillför fukt och näring och skyddar mot smuts och avgaser. På natten repareras huden och cellerna förnyas, därför är nattkräm ofta tjockare och mer näringsrik.

Produkter: Dagkräm, nattkräm och ögonkräm.

Steg 3 - Specialprodukter

Denna typ av produkter ger huden en intensivbehandling och hjälper den att komma i balans. Avlägsna döda hudceller med en peeling en gång i veckan. Det blir viktigare ju äldre du blir eftersom hudens naturliga avstötningsprocess avtar med tiden. Efter peelingen lägg på en näringsrik mask eller serum. Massera gärna in en ansiktsolja då och då för att ge huden en näringsrik och djupgående återfuktning. Glöm inte att komplettera ansiktsvården med ögon och läppkräm.

Produkter: Peeling, ansiktsmask, serum, läppkräm och ansiktsolja.

Steg 4 - Fukt inifrån

Huden mår bra av fukt både utifrån och inifrån. En enkel sak som att dricka mer vatten kan göra stor skillnad. Om kroppen är uttorkad blir huden också uttorkad. Kaffe torkar ut, så drick två glas vatten för varje kopp kaffe. Fettsyror som omega 3, 6 och 7 återfuktar din hud inifrån. Du får i dig dem genom att äta avokado, nötter och fet fisk som lax, makrill och sill minst 2-3 gånger i veckan. Om du inte får i dig tillräckligt via maten så finns fettsyror i kapselform i våra butiker. ( även flytande form av omega-3 finns, mina egna ord)
Hos Life finns också andra kosttillskott med viktiga näringsämnen som gör din hud ren, stark och elastisk från insidan.

Produkter: Balanserad kost eller kosttillskott som omega-3, 6 och 7.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar