Grytan går snabbt att göra och vill du inte ha den så stark minska då på chilin och svartpepparn.
Denna gryta är till fyra portioner.
1 purjolök
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
500 g fläskfilé
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk 400ml
1 msk thailändsk soja
1 msk fisksås
lite salt och peppar
1 röd paprika
Tillbehör: Ris eller risnudlar, vanliga nudlar om du hellre vill ha det.
1. Skölj alla grönsaker noga, ansa och skär purjon hur du vill, hacka chilin i små bitar, skala och finhacka vitlöken, riv en bit ingefära på ett rivjärn och blanda ihop allting.
2. Putsa filén och skär i bitar. Hetta upp en wokpanna eller gryta stek filébitar tillsammans med grönsaksblandningen. Låt köttet å färg tar ca 2 minuter.
3. Häll på koksmjölk, fisksås och soja och krydda låt putra i i ca 5 minuter.
4. Kärna ur och skär paprikan i bitar, låt den koka med sista minuten. Servera med ris eller risnudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar