måndag 27 januari 2014

Karibisk vecka !

I Karibien finns en av världens rikaste matkulturer, färgad och smaksatt av influenser från världens alla hörn. Här är det lätt att leva sunt med mycket frukt, grönsaker, fisk och skaldjur. Karibien eller Västindien som det också kallas består av hundratals öar och varje ö har sina specialiteter men nästan överallt är ris en basvara. Bönor och majs har sin självklara plats i många rätter, liksom sötpotatis, kokosnöt, ananas och matbanan. Chili är något som används flitigt och det är även vanligt att det förekommer i efterrätter och bakverk.
Det vanligaste sättet att tillaga maten på är att grilla den och det är också det godaste tycker jag!


                                                                       www.svd.se

                                                                                www.google.se

                                                              www.homeaway.se


Veckans meny!

Tobagokyckling 
Karibiska fisk och räkspett 
Mustig cajungryta med kyckling 
Ananasslsa med kokossabayon 
Grillad Jerkkarre med tropiskt kryddsmör och grillade majskolvar
Laxtournedos med kryddsmör 

Jag vet visst vattnas det i munnen när du läser menyn? Lugn jag kommer lägga upp recepten här på bloggen under veckan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar