I Karibien finns en av världens rikaste matkulturer, färgad och smaksatt av influenser från världens alla hörn. Här är det lätt att leva sunt med mycket frukt, grönsaker, fisk och skaldjur. Karibien eller Västindien som det också kallas består av hundratals öar och varje ö har sina specialiteter men nästan överallt är ris en basvara. Bönor och majs har sin självklara plats i många rätter, liksom sötpotatis, kokosnöt, ananas och matbanan. Chili är något som används flitigt och det är även vanligt att det förekommer i efterrätter och bakverk.
Det vanligaste sättet att tillaga maten på är att grilla den och det är också det godaste tycker jag!
www.svd.se
www.google.se
www.homeaway.se
Karibiska fisk och räkspett
Mustig cajungryta med kyckling
Ananasslsa med kokossabayon
Grillad Jerkkarre med tropiskt kryddsmör och grillade majskolvar
Laxtournedos med kryddsmör
Jag vet visst vattnas det i munnen när du läser menyn? Lugn jag kommer lägga upp recepten här på bloggen under veckan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar