fredag 30 augusti 2013

Ingefärsstekta äppelklyftor med limeyoghurt

Till 4 pers:

500 g äpplen
1 bit ingefära ca 5 cm
1 lime 
2 dl turkisk yoghurt
25 g smör/ kokosfett
4 msk socker/ palmsocker

Gör såhär:

1. Skala och kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och riv ingefäran fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt sockret. Vänd ner äpplena och stek ca 5 min på medelvärme, rör då och då. Tillsätt ingefäran den sista minuten. 
2. Skölj limen noga, riv skalet av 1/2 lime och pressa ut ca 2 tsk saft som du häller på äpplena. 
3. Smaksätt yoghurten med limeskal och 1 msk socker. Servera yoghurten till de ljumna äpplena. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar