onsdag 21 augusti 2013

Paprikasoppa med chèvretoast

Till 4 portioner:

* 300 g morötter
* 3 röda paprikor
* 200 g rödlök, 2-3 st
* 2-3 st buljongtärningar, grönsaks eller hönsbuljong
* 1 msk vitvinsvinäger
* salt och peppar

Toast: 

* 180 g chèvreost
* 1 dl crème fraîche 
* 8 skivor rostebröd/ toastbröd

Gör så här: 

1. Skala morötterna, riv eller skär morötterna i bitar. Hacka löken, kärna ur och skär paprikan i bitar.

2. Häll 1,3 liter vatten i en kastrull och lägg i buljongen. Häll i grönsakerna och löken. Låt koka under lock i 10 min.

3. Mixa soppan slät, tillsätt vinäger och salta och peppra. Vill du så lägg en klick chèvreblandning på soppan.

4. Toast: mosa osten glöm ej att ta bort kanten. Blanda med crème fraîchen salta lite och tör om. Lägg en klick och bred ut på en brödskiva, lägg en brödskiva ovanpå, grilla i en smörgårdsgrill eller våffeljärn tills den blir gyllen brun. Skär dem mitt itu och servera till soppan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar