onsdag 14 augusti 2013

Poolerna en stor toa?

Läste om detta i metron imorse och vill även att du/ ni tänker på detta nästa gång ni badar i en pool eller för den delen badar med era barn! Så jäkla äckligt, egentligen berör detta inte mig så mycket då jag föredrar havet framför en pool. Tycker inte om klor, självklart så blir det ett eller två besök på en badhall på vintern om man inte åker på semester utomlands! Texten nedan är skriven av Tore Bryneholt.

I tio dagar har vi kunnat läsa hur turister i Turkiet blivit matförgiftade , 34 barn och några vuxna drabbades. Alla boendes på samma hotell som Fritidsresor "hyrt" Provsvaren visade att det var bakterier från avföring. Det var de badande i barnpoolen som "grisat" ner i vattnet, med sina blöjor eller gjort sina behov i naket tillstånd. Grisigt värre! Hur föräldrar kan släppa sina ungar i poolen utan tillsyn är mer än anmärkningsvärt eller att ha sett till att behovet fixades före doppet. Kanske var de upptagna med att sms:a eller chatta? Men det är inte enbart de små liven som har poolen som toa, vi har lång resvana och ibland kollar vi hur många av de poolbadande som går på tia under ett dagspass. Det är mindre än ett fåtal som makar sig till toan. Resten flertalet lyckas hålla sig dagen ut! 

På många hotell finns det pooler med en bar i vattnet och där kan de sitta badande i flera timmar och hals öl efter öl, utan att behöva gå på toa. Strong Disciplin! Senast vi var på Mallorca badade unga män i poolen med sina kalsingar, som de hade innanför badbyxorna. Vad är det för fel med det? Tänk själv, kalsongerna har varit på hela dagen, i går, dagen dessförinnan och så nu i poolen. Här måste resebyråerna ta sitt ansvar- de badande och föräldrarna till barnen känner ju inget sådant. Upp med info och anslag samt förbud!

Visst är poolerna en stor toa av det grisigaste slaget. Är det så att den vanliga resenärssjukan, magsjukan inte kommer från maten utan från poolerna? Resebyråerna säger sig värna om miljön då har de glömt den stora smittkällan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar