fredag 30 augusti 2013

Risotto med salsicciakorv

Till 4 pers: 

250 g risottoris, tex carnaroliris
200 g gul lök, 2-3 st
1 paket salsicciakorv 280g
75 g grana padano , och lite extra till garnering 
2 köttbuljongtärningar
Smör
Olivolja
Balsamvinäger
Avocadolja
Salt
Svartpeppar 

Sallad: 

1/2 ask körsbärstomater 250g
1 romansallad 
100 g morötter
150 g socker ärtor
1/2 kruka timjan

Gör så här: 

1. Koka upp 1l vatten med buljongtärningarna i en kastrull.
2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i smör i en gryta. Häll på lite av buljongen och låt den koka in. Späd med mer varm buljong, lite i taget. Tills all buljong är slut och risotton är krämig tar ca 20 min. Krydda med salt och peppar.
3. Skär korven i slantar och stek i en stekpanna. Riv osten fint på rivjärn.
4. Halvera tomaterna. Skala och riv morötter grovt. Skölj sockerärtorna, lägg grönsakerna på ett fat eller i en salladsskål. Blanda lite olivolja , balsamvinäger, avocadolja, salt och peppar häll över dressingen över grönsakerna. 
5. Repa timjanen grovt och finhacka den. Blanda ner korv, osten och timjan i risotton. Garnera med lite extra timjan och parmesan servera salladen till.


Överbliven parmesanost? 

Gör små flan, perfekta till drinken!

Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten och lägg små högar på ett bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Låt flarnen kallna plant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar