lördag 3 augusti 2013

Vad är supermat ?

Har tidigare skrivit om just supermat och varför vi bör införa den i vår livsstil. För mig är kosten verkligen en livsstil. Det är något man ska trivas med och kunna leva med hela livet. Sedan är det såklart roligt om man får ny inspiration till sin kost och då ska man inte vara rädd för att prova på någonting nytt och lägga till det om det är gott och hälsosamt. Eftersom jag har snöat in mig på smoothies och många av recepten innehåller supermat så vill jag ännu en gång berätta om det, lite sammanfattningsvis:
* Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av de högsta koncentrationerna av hälsofrämjande näringsämnen på vår jord. 

* Supermat är naturlig mat, eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig råkost. En matsked supermat-komplex innehåller ofta mer essentiella näringsämnen än flera kilo blandad frukt och grönsaker.

* Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter eller delar av dem. Det kan tex vara valda alger, grössorter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär och ofta också särskilt näringsrika delar av en växt som visar sig vara exceptionellt. 
- näringsrika
- lättupptagliga
- biotillgängliga
Det har visat sig att även små doser supermat på sikt kan ge mycket stora hälsovinster. 

VARFÖR SUPERMAT ?

Många tror fortfarande att " vanlig sund svensk kost måste vara bra nog?" För en del är den kanske det. Andra ser det kloka i att välja ett livsmedel som innehåller en stor mängd näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och antioxidanter framför mat som ger lite näring och tomma kalorier, på grund av att vitamin och mineralhalten har minskat genom åren. Den som äter vanlig hälsosam kost kan tex välja att äta en morot och spenat som ett grönt inslag till middagen. Det supermatfantasten gör utöver det är tex att strö på lite hampafrön för att få i sig av omega- 3 och dessutom ta en tesked spirulina och kamutgräs till, och plötsligt har supermatfantasten fått i sig samma mängd betakaroten som finns i 7 st morötter , sju gånger så mycket järn som vad en portion spenat innehåller. Dessutom fina enzymer och klorofyll vilket både underlättar matsmältningen och ger energi. För supermatfantasten är valet enkelt och logiskt ! Produkterna nedan är av märket Supernature finns fler supermat alt som tex Superfruit mf.     
(Delar av texten kommer från Supernature ) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar