Chèvre
Gnocchi
Gul lök
Gurka
Kantareller
Mizunasallad
Vitlöksklyftor
Chilii, ( valfritt )
Salt
Svartpeppar
Smör
Socker
Vitvinsvinäger
1. Skala 1/2 gurka. Dela på längden och ta bort kärnhuset. Skär gurkan i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner 2 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 1/2 msk socker och 1 1/2 msk vatten. Ställ åt sidan.
2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till gnocchin.
3. Finhacka 1 gul lök, en bit chili och 2 vitlöksklyftor. Ansa 250 g kantareller.
4. Stek kantareller, chili och all lök tills de fått fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lägg över svampfräset på ett fat.
5. Koka 2 pkt gnocchi i 1 min. Häll av vattnet från gnocchin. Stek sedan den kokta gnocchin i smör i stekpannan. Blanda ner svampfräset och stek i 1 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med smulad chèvre ovanpå och toppa med mizunasallad och den picklade gurkan. ( avrunnen)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar