onsdag 18 september 2013

Gnocchi med kantareller, getost och picklad gurka

Ingredienser:

Chèvre 
Gnocchi
Gul lök
Gurka 
Kantareller
Mizunasallad
Vitlöksklyftor 
Chilii, ( valfritt )
Salt
Svartpeppar
Smör
Socker
Vitvinsvinäger 



1. Skala 1/2 gurka. Dela på längden och ta bort kärnhuset. Skär gurkan i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner 2 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 1/2 msk socker och 1  1/2 msk vatten. Ställ åt sidan. 

2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till gnocchin. 

3. Finhacka 1 gul lök, en bit chili och 2 vitlöksklyftor. Ansa 250 g kantareller. 

4. Stek kantareller, chili och all lök tills de fått fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lägg över svampfräset på ett fat. 

5. Koka 2 pkt gnocchi i 1 min. Häll av vattnet från gnocchin. Stek sedan den kokta gnocchin i smör i stekpannan. Blanda ner svampfräset och stek i 1 min. Smaka av med salt och peppar. 

6. Servera med smulad chèvre ovanpå och toppa med mizunasallad och den picklade gurkan. ( avrunnen) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar