måndag 30 september 2013

Tom Kha Gai

Recept till 4 portioner tar ca 30 min att tillaga!

400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong
2 limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
2 morötter
1/2 påse salladslök (valfritt)
1 färsk röd pepper/chilifrukt
2 msk riven ingefära
1 lime 
1 bit galangalrot
2 tomater

1. Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad, och citrongräs ( endast den nedre delen används) Knacka till den nedre delen och lägg i som den är. Skiva och lägg i galangalroten.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 min.

2. Skär kycklingfiléen i bitar/strimlor. Ansa och skiva champinjonerna och salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran. Skär tomaterna i bitar eller skivor

3. Tillsätt kycklingen, champinjoner, morötter, chili och ingefäran. Låt sjuda till kycklingen är klar.

4. Lägg i salladslöken och tomaterna, smaksätt med salt och pressad lime.

5. Servera med ris till om du vill!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar