400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong
2 limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
2 morötter
1/2 påse salladslök (valfritt)
1 färsk röd pepper/chilifrukt
2 msk riven ingefära
1 lime
1 bit galangalrot
2 tomater
1. Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad, och citrongräs ( endast den nedre delen används) Knacka till den nedre delen och lägg i som den är. Skiva och lägg i galangalroten.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 min.
2. Skär kycklingfiléen i bitar/strimlor. Ansa och skiva champinjonerna och salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran. Skär tomaterna i bitar eller skivor
3. Tillsätt kycklingen, champinjoner, morötter, chili och ingefäran. Låt sjuda till kycklingen är klar.
4. Lägg i salladslöken och tomaterna, smaksätt med salt och pressad lime.
5. Servera med ris till om du vill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar