måndag 23 september 2013

Grönt Småbarnsliv!

Har läst på lite om ekologiska produkter och bra miljöval. Var man hittar bästa maten, kläderna och leksaker till ditt/dina barn. Har läst i tidningar, på nätet och fått tips av folk. Ställena som jag kommer presentera här nedan finns i Lund och Malmö. Jag älskar loppisar och tycker det är viktigt att vi tänker på miljön därför vill jag skriva detta inlägg så att fler blir medvetna och inspirerade till att handla mer miljövänligt. Självklart vill man kanske inte köpa allt begagnat men lite kan man göra, plus att man kan spara pengar och det är nog alltid välkommet om man är mammaledig och kanske inte har så fett med casch! Har själv inga barn ännu men har vänner och läsare som har så jag hoppas ni hittar ert smultronställe bland mina tips!

1. GREEN MATMARKNAD 
Ett stenkast från Turning Torso, Malmö
- Storhandla till familjen utan att behöva lusläsa på innehållsförteckningarna. Här finns bara de bra alternativen. Blöjor, tvättservetter, barnmat, och en hel del leksaker till de mindre små liven.
Missa inte Ottos färska och ekologiska välling!

2. UMA BAZAR
Per Weijersgatan 9, Malmö
- Kasta ut nappflaskan i plast och köp en i glas med silikonhölje istället. Dem är snyggare, sundare och håller i en evighet. Här kan ni hitta barnkläder, nappar i rågummi och en del inredning.

3. BONDENS MARKNAD
Drottningtorget, Malmö
- Ta med barnen på matmarknad. Varje lördag till och med den 12 oktober kan man köpa ekologiska och närproducerade råvaror.

4. ASTRID OCH APORNA
Gustav Möllersgatan 9, Malmö
- Detta är ett Supermarket med ekologiska alternativ. Mindre än Green men med ett stort utbud av vegomat i roliga förpackningar. De har också ett bra sortiment med ekologiska hygienartiklar.

5. GRÖNA ÄRTAN SECOND HAND
Föreningsgatan 8A, Malmö
- De har begagnade kläder, leksaker och böcker för barn. Här kan man också sälja sina prylar mot komission, ( köpa eller sälja för någons räkning)

6. ZIGGYS BARNKLÄDER
Davidhallsgatan 19, Malmö
- Detta är en butik med fashion för de minsta. Här finns kläder från New Generals, Bobo, Choses och mini Rodini. Större delen av utbudet är ekologiskt eller hälsomärkt med Öko-Tex. Butiken finns också på nätet, www.ziggys.se

7. LIEBLING
Davidhallstorg 8, Malmö
- Miljömärkta barnkläder från bland annat Lollopard, ekologiska tofflor perfekt nu till hösten/vintern. De säljer även söta barnaffischer från Ingela P Arrhenius.

8. LÖRDAGSLOPPIS
Södra Esplanaden, Lund
- I Lund är det ont om eko-butiker för barn men desto bättre möjligheter att fynda begagnat. På lördagar förvandlas Södra Esplanaden till en stor loppisbazar mellan kl 6.30 och kl 15.00. Missa inte heller Bakluckeloppisen i P-huset vid badet.  Denna loppis drivs av Hockey klubben Giants.

9. BUSBRABARN SECOND HAND
Skolgatan 3, Lund
- Dem har ett stort utbud av märkeskläder i bra kvalitet. Samma ägare driver Lunds Vintage House på Stora Södergatan 27, där det också finns en barnavdelning.

10. LIFE 
Finns runtom i hela Sverige bla i Lund och Malmö
- Här finns Raw Food och dem säljer även Weledas Babyserie som består av olika ekologiska hygienartiklar. Titta gärna in på www.lifebutiken.se

HÅLL UTKIKT!
Kravmärkt barnmat finns i alla stora matbutiker och de flesta stora klädkedjor har delar av sortimentet som är miljömärkt. På tex H&M, Lindex, KappAhl och Åhlens finns ekologiska kollektioner till bra priser.

Foto lånat från familyliving.se







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar