onsdag 6 november 2013

Biff á la lindström med lökrostad potatis och balsamicosky


Jag valde att göra en gräddsås till islt men var inte rädda för att prova på balsamicoskyn.


Ingredienser:

ca 1 dl Inlagda rödbetor
1 burk kapris
500 g nötfärs
900 g potatis
1 liten purjolök eller en 3/4 stor
1 rödlök
1 ägg
3/4 dl balsamvinäger
1 tärning eller 2 msk kött/viltfond
2 tsk majsstärkelse
olja
salt
svartpeppar
1 1/2 msk socker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsform, salta, peppra och ringla över lite olja. Tillaga i övre delen av ugnen i 18-20 minuter.

3. Finhacka 1/2 lök, tärna rödbetorna och häll av 1 burk kapris. Lägg allt i en bunke. Blanda ner nötfärsen, ägget salta och peppra.

4. Forma färsen till biffar, bryn biffarna på båda sidor i lite olja. Lägg över biffarna i en form och tillaga klart i nedre delen i 10-12 minuter.

5. Balsamicosky: Blanda 3 dl vatten , balsamvinäger, socker och 1 tärning buljong eller fond i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelvärme 7-8 minuter.

6. Red av såsen med 2 tsk stärkelse utblandat i 2 tsk kallt vatten.

7. Finstrimla purjolöken och andra halvan av rödlöken. Blanda all lök med potatisen och kör in i ugnen i ytterligare 4-5 minuter.

8. Servera biffarna med potatisen och balsamicoskyn! Tillbehör rödbetor och råröda lingon!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar