lördag 30 november 2013

Lax och ricottacannelloni med dill och citron


Ingredienser:


Citron
dill
kallrökt lax
lasagneplattor
morötter
persilja
ricotta
rödlök
zucchini
mjölk
salt
svartpeppar
smör
vetemjöl
lite grädde

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.


2. Tärna ca 400 g lax och finhacka 1/5 rödlök. Grovriv 1 zucchini, pressa ur vätskan och lägg  i en rymlig bunke.

3. Blanda ner i bunken, 1 burk ricotta, 1 ask dill, finriv skal och lite saft från 1 citron. Salta och peppra, tänk på att laxen är salt så var sparsam med saltandet.

4. Bechamelsås: smält smör, pudra ner 2 msk mjöl, vispa ner 4 1/2 dl mjölk lite i taget och tillsätt en skvätt grädde. Salta lite och låt sjuda
3-4 min.

5. Fördela laxfyllningen på en platta ca 250 g , 1dl fyllning/ platta. Rulla ihop till en cannelloni. Lägg i en smord form tätt med skarven neråt, glöm inte att smörja formen innan du lägger ner rullarna.

6. Häll bechamelsåsen över rullarna och tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.

7. Skala morötterna och hyvla långa remsor, lägg i en skål pressa citron och strö i persilja. Rör runt.

8. Servera Cannellonirullarna tsm med morötterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar