Tillaga kycklingen på låg temperatur då den annars riskerar att bli torr. Vill du få den riktigt saftig kan du trä den över en ölburk eller fylla den med färsk citron vilket kommer göra köttet riktigt mört. Denna gången slängde jag i lite av det jag hade hemma. Clementiner, äpplen, gul lök, katrinplommon, morötter, färsk vitlök och massa örter.
Ingredienser:
ca 1 kg kyckling, Hel
färsk persilja
färsk salvia
2-4 klyftor vitlök
1-2 äpplen
1 citron
3-4 morötter
2 clementiner
1-2 dl katrinplommon
3 msk viltfond
3-5 msk smör
salt och svartpeppar
Tillagning:
Kycklingen:
1. Plocka örterna och hacka i mindre bitar.
2. Blanda örterna i en skål med viltfond.
3. Dela citron, clementin på hälften och äpple i mindre klyftor.
4. Skölj av kycklingen i kallt vatten och fyll med örtblandningen, citron och äpple och katrinplommon. Lägg även skalade morötter runt om tillsammans med den gula löken ( skalad och skivad i bitar)
5. Gnid in kycklingen med resten av örtblandningen, tryck in smör under huden. Salta lite och peppra rejält ovanpå skinnet innan du kör in den i ugnen.
6. Tillaga i 200° varm ugn ca 1 timme.
7. Servera med potatis, sås, vinbärsgele och pressad gurka.
1. Plocka örterna och hacka i mindre bitar.
2. Blanda örterna i en skål med viltfond.
3. Dela citron, clementin på hälften och äpple i mindre klyftor.
4. Skölj av kycklingen i kallt vatten och fyll med örtblandningen, citron och äpple och katrinplommon. Lägg även skalade morötter runt om tillsammans med den gula löken ( skalad och skivad i bitar)
5. Gnid in kycklingen med resten av örtblandningen, tryck in smör under huden. Salta lite och peppra rejält ovanpå skinnet innan du kör in den i ugnen.
6. Tillaga i 200° varm ugn ca 1 timme.
7. Servera med potatis, sås, vinbärsgele och pressad gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar