onsdag 6 november 2013

Ungsbakad falukorv med gotte mos!

Även ugnsbakad falukorv går att variera. Jag brukar ha dijonsenap, ketchup, gul lök och tomat ibland en och annan äppelskiva speciellt nu på hösten då vi har goda äpplen från trädgården. Så brukar jag även lägga lite extra av allt runt omkring som får "gojsa till sig ordentligt" till en skysås.
När det gäller korv och mos är det extra allt som gäller för oss. Till detta blir det både lingon och torkad lök, rejält med ketchup och senap!

Före


Efter




You need:

1 ring korv med hög köttprocent
2-3 tomater
1-2 gula lökar
1-2 äpplen
dijonsenap
ketchup
ost
smör


  • Skär skivor i korven men inte hela vägen igenom.
  • Skär löken,tomaten och äpplet i skivor och stick ner i korven. Det som blir över lägger du runtomkring korven i ugnsformen. Klicka ut lite smör här och var.
  • Spruta ner korven med ketchup och senap antingen dijon eller vanlig senap.
  • Hyvla ostskivor och lägg ovanpå korven. 
  • Gratinera på 225 grader i ca 20 minter eller tills osten fått den färg du önskar.
  • Servera körven med hemmagjord potatismos pricken över iet är att blanda i lite sirap i moset!

Egen odlade potatisar 



Done Bon Apetit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar