Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk honung
ca 12 dl dinkelmjöl
Fyllning:
300 g kantareller
1 purjolök
1 msk timjan
3 msk rapsolja
1 dl hackad bladpersilja
flingsalt
svartpeppar
ägg till pensling
(Bild från mittkök)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.
2. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
3. Ansa och skär svampen i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Färs lök och svamp och timjan i lite rapsoljan i 10 minuter. Blanda i persilja, salta och peppra.
4. Knåda degen lite, dela degen i två delar. Kavla ut varje bit och bred på svampfräset. Rulla ihop till en rulltårta och skär i bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.
5. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över lite flingsalt på varje bulle.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Låt sedan bullarna svalna på ett galler!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar