onsdag 6 november 2013

Kantarellbullar

Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk honung
ca 12 dl dinkelmjöl

Fyllning:
300 g kantareller
1 purjolök
1 msk timjan
3 msk rapsolja
1 dl hackad bladpersilja
flingsalt
svartpeppar
ägg till pensling


(Bild från mittkök)


Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.

2. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 45 minuter. 

3. Ansa och skär svampen i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Färs lök och svamp och timjan i lite rapsoljan i 10 minuter. Blanda i persilja, salta och peppra. 

4. Knåda degen lite, dela degen i två delar. Kavla ut varje bit och bred på svampfräset. Rulla ihop till en rulltårta och skär i bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.

5. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över lite flingsalt på varje bulle.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Låt sedan bullarna svalna på ett galler! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar