lördag 30 november 2013

Ungersk Gulasch

INGREDIENSER:

2 st gula lökar
500 g högrevsfärs
2 msk smör
2 st vitlökar
2 msk paprikapulver
500 g passerade tomater
5 dl vatten
2 st oxbuljong / motsvarande 2 msk fond
2 krm svartpeppar
2 krm cayennepeppar
2 krm spiskummin
4 st potatisar eller en stor bakpotatis
2 st röda paprikor
2 st morötter
salt efter smak
2-3 tsk persilja

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och hacka löken. 
2. Hetta upp smöret i en gryta och fräs löken mjuk, tillsätt
köttet och bryn det. Pressa i vitlök och strö över
paprikapulver och låt det fräsa med en kort stund.
3. Tillsätt tomatjuice, vatten, buljongtärningar, svart- och
cayennepeppar samt kummin. Låt grytan småkoka ca 1 timme.
4. Skala och tärna potatis och morötter. Skölj och skär paprikan i valfri stl.Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och strö i persiljan och rör om. Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt eller Creme fraiche.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar