tisdag 5 november 2013

KARRÉGRYTA MED ÄPPLE OCH PLOMMON





Till 4 portioner:

600 g karré i bit
1-2 gula lökar
2 msk smör
1-3 tsk salt
1 1/2 dl katrinplommon
2-4 lagerblad
10 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
2-3 msk kalvfond
1-2 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
2-3 röda matäpplen
3-4 dl grädde
2-3 tsk kinesisk soja
1-2 msk mazena ( om du vill ha en tjockare sås)

Gör så här: 

1. Putsa köttet och skär i 2cm bitar ungefär, skala och skär löken grovt. Lägg kött och lök i en stekgryta och bryn. Salta och peppra efter smak. Skala och koka potatis till fyra personer. 

2. Tillsätt plommon, lagerblad,pepparkorn,fond,vinäger och vatten. Låt grytan koka upp sedan sjud i 40 minuter så köttet blir mört. 

3. Skala och skär äpplena i klyftor lägg sedan i bitarna i grytan, tillsätt grädden och sojan. Låt småkoka i 5 minuter.  Smaka av med eventuellt mer salt och fond. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar