500 g kokosfett
1,2 dl solrosfrön
2 dl torkade tranbär eller russin
2 dl hasselnötter
(Jag och syrran hällde i lite mix av olika fågelfrön och solros, man tager vad man haver)
Hackat skal från 3 clementiner
Ett gäng formar i olika storlekar i porslin eller pappersmuggar. Vi valde även några pepparkaksformar. Dock flyter kokosfettet ut om man använder pepparkaksformar och hamnar i botten. Ovanpå ser man mest fröer men dem håller ändå ihop då fettet binder det. Tex ser du det på hjärtat här nedan.
Hampasnöre eller något annat band
Gör så här:
Smält fettet i en kastrull på svag värme. Blanda de torra ingredienserna och rör om. Häll upp blandningen i formarna, knyt en ögla av snöret och stoppa ner knuten i den fyllda formen öglan bör titta upp någonstans i mitten när du fyller formen med kokosmassan. Låt stå i kylen eller ute på verandan tills det stelnat. Stick ner en sticka eller kniv och kolla runt kanterna, rucka lite så innehållet släpper från formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar